Agenda BIB

Mal, mooi of gewoon handig: een speelse voordracht door Erna Siebens op dinsdag 25 september om 19u30 in gemeenschapscentrum WaBo, Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Erna Siebens schetst op onnavolgbare wijze de geschiedenis van mode- en kledingaccessoires door de eeuwen heen. Wat deed men vroeger als men een leesbril nodig had? Hoe beschermde men zich tegen regen of zon? En dan zijn er nog de verhalen van waaiers, handtassen en ... . Powerpoint en kostuums versterken het verhaal dat Erna op enthousiaste en meeslepende wijze brengt.

Een samenwerking van bibliotheek Rozenberg en gemeenschapscentrum WaBo. Ingang gratis.

 

Leeslamp: woensdag 10 oktober 2018

Tijdens deze sessie, die plaatsheeft in Watermaal-Bosvoorde van 10 tot 11u30 op bovenvermelde datum, bespreken we het boek 'Kolja' van Arthur Japin. U bent van harte welkom, ook als u het boek nog niet gelezen heeft.

Tot ziens in de bib!

 

Lezing mediawijsheid door Filip Bourgeois: Fake nieuws op zaterdag 13 oktober om 10u30 in de Thomsonlaan

Filip Bourgeois is zelfstandig spreker Mediawijsheid van het bedrijf Internetvaardig. Hij houdt van het internet, de sociale media en de digitale media. Bij ons komt hij spreken over fake nieuws. Het is immers niet eenvoudig om op een verstandige manier gebruik te maken van de digitale media. Mag je geloven wat men online vertelt (of is het desinformatie)?

De meesten onder ons zijn geen nieuws-specialisten. Toch worden we er door overspoeld. Om sterker te worden in het kritisch omgaan met online nieuws, komen in deze presentatie verschillende items aan bod die er telkens weer vanuit een andere invalshoek naar kijken. Een eye-opener.

In het kader van de digitale- en de bibliotheekweek.

Inschrijven gewenst (maximum 20 deelnemrs): in de bib of via mail.

 

Dinsdag 16 oktober 2018 om 19u30: Katrien Van Hecke brengt Happy hapjes: tafelen rond geluk en gezondheid  (Gemeenschapscentrum WaBo, Delleurlaan 39-43)

Veel verhalen linken voedsel aan welbevinden. Katrien Van Hecke, auteur, gaat in de literatuur op zoek naar voorbeelden. Alles wat we eten zou ons geluksgevoel beïnvloeden. Dat wisten zelfs de Grieken en de Romeinen al. Welkom!

Prijs: € 15, met hapjes en een drankje

In samenwerking met het Gemeenschapscentrum WaBo

 

Zaterdag 24 november 2018 om 14u30: Eddy Niesten komt een lezing geven over eten in de grote oorlog: Van worteltaart tot oorlogskonijn  (Gemeenschapscentrum WaBo, Delleurlaan 39-43)     Prijs: 7 euro (taart en koffie/thee inbegrepen)

We bekijken vandaag het leven van de gewone mens tijdens de eerste wereldoorlog. Meer bepaald nemen we het eten van die periode onder de loep. De kokkinnen van toen moesten zeer vindingrijk zijn om met het beetje beschikbare voedsel een degelijke maaltijd klaar te maken. Van ‘niets’ maakten zij elke dag weer ‘iets’ om het gezin te voeden. Creativiteit in overvloed en dat bewijzen de talloze recepten die we vinden in de speciale oorlogskookboekjes.

In het kader van de Week van de Smaak (15 tot 25/11)

In samenwerking met het Gemeenschapscentrum WaBo en de Vermeylenkring